9 augusti 2022
19:00

Forserums IF

Referat: Bälaryds IK - Forserums IF

A-laget fick bästa tänkbara start på höstsäsongen när seriespelet åter drog igång efter sommaruppehållet. Detta då gästande Forserums IF besegrades med hela 6-0 (3-0). Tallåsens IP inbjöd denna kväll till närmast perfekta förhållanden för en fotbollsmatch, i princip vindstilla och en behaglig temperatur runt 20 grader. Mycket bättre än så blir det inte och för vår del så blev som sagt även matchen mycket lyckad. Killarna presterade en stabil och i det stora hela bra insats. Vår seger var odiskutabelt rättvis och kunde blivit nåt eller ett par mål större. Vi hade en stabil, bra defensiv och skapade en hel del framåt. Så vår trogna hemmapublik trivdes säkerligen både med matchen och vädret.

Vi inledde dock lite trevande under de första minuterna men efter att vi tilldömdes en straff i minut åtta då Theo Jarl fått en körare i ryggen inne i straffområdet och Gentian Preteni rullade in den på ett säkert och bra sätt fram till 1-0 så var det aldrig något snack om vem som skulle ta hand om de tre poäng som stod på spel. Vi skaffade oss ett bra grepp om matchen och FIF fick mestadels ägna sig åt att försvara sig. Alexander Lindberg Fulke skapade sig ett bra läge för att näta några minuter efter vårt ledningsmål men FIF:s målis gjorde en bra räddning till hörna. 2-0 kom istället i 28:e minuten. Liam Lindstrand svarade för ett tvättäkta hattrick i den sista matchen innan uppehållet och uppenbarligen hade Liam lyckats hålla sitt krut torrt då han även denna gång lyckades sätta dit tre bollar. Dock inte under samma halvlek vilket ju är "kravet" för ett äkta hattrick. Men oavsett det är tre mål och dessutom en assist starka papper och ni som inte var på plats på Tallåsen denna kväll och själva kunde bevittna det förstår nog ändå att den gode Liam var en av matchens stora förgrundsfigurer. Theo Jarl måste också nämnas då han svarade för ett mål och tre assist. Tyvärr tvingades Theo utgå i mitten av andra halvlek med huvudskada men vi ska tro och hoppas att han snart är tillbaks i vårt gäng igen. Liam L satte 2-0 med en välplacerad bredsida efter en fin assist från Theo Jarl. Och bara fyra minuter senare var firma Liam och Theo igång igen. Ny framspelning från Theo till Liam som avslutade snyggt fram till 3-0. Ett långt och vasst anfall som inleddes med att Mudhar Zain hade ett kalasläge mitt i slottet att sätta dit bollen men FIF:s målis gjorde en vass fotparad. Vi bet oss dock fast och fick till ett antal anfallsvågor innan Liam lyckads sätta den. Och med knappt fyra minuter kvar av första halvlek så fick den gode Liam möjlighet att göra ett äkta hattrick när vi tilldömdes en ny straffspark. Liam fick chansen att ta hand om straffsparken men satte bollen i överkant ribba.

Andra halvlek blev den första lik. Vi hade ett bra grepp om matchen och kombinerade ett stabilt försvarsspel med fint bollrull. I 54:e minuten fick vi till ett fint anfall som avslutades lika fint när Theo Jarl efter assist från Vincent Hill satte 4-0 med en både kylig och känslig lyftning över målisen. Och drygt tio minuter senare fick Liam Lindstrand äran att sätta dit sitt tredje mål för kvällen fram till 5-0. Nytt fint anfall där Gentian Preteni spelade fram till Liam som avslutade kliniskt. Gentian var sedan nära att sätta sitt andra mål för kvällen men kom i lite snäv vinkel och bollen rullade parallellt med mållinjen. Istället var det Rikard Petersson som spikade slutresultatet 6-0 med knappt fem minuter kvar och det var ett mycket fint fotbollsmål. Återigen rullade vi upp ett snyggt anfall och på framspelning från Liam Lindstrand avslutade Rikard mycket vackert i bortre hörnet. Mycket bättre än så blir det inte och denna sekvens kändes som ett perfekt avslut på en väl genomförd match. Men, tänker nog några, hade inte FIF några vassa lägen? Jo Adriano Hadi Wolender i vårt mål fick kliva fram och göra en bra räddning i 77:e minuten men i övrigt hade han en förhållandevis lugn afton.

Sammanfattningsvis är vi nöjda med matchen och eder man vid tangenterna kan konstatera att detta var en kollektiv insats där alla klev fram och bidrog. Och sånt känns ju alltid så himla gott. Det var därför många kandidater till de dobbar som skulle fördelas efter matchen och efter funderande bestämdes sig tränarduon för följande fördelning (även om Janne uttryckte önskemål om att det skulle ha funnits fler dobbar att dela ut):